Katso kaikki kirjamme | Klikkaa tästä ➡️

Mikä ihmeen Hemmingus?

Mitä Hemmingus tarkoittaa?

Pyhä Hemminki oli keskiajalla ennen reformaatiota etenkin Turussa vaikuttanut piispa. Hemminguksen nimi suomeksi on Hemminki, ruotsiksi Hemming ja latinaksi Hemmingus.

Tästä ympärilleen elämäniloa levittäneestä toimeliaasta ja kaikkien rakastamasta piispasta kirjoitti ystävänsä pyhä Birgitta, että hän juoksi aina, paitsi nukkuessaan.

Hemmingistä kerrotaan, että hän levitti elämäniloa ympärilleen, oli toimelias ja juoksi aina – paitsi nukkuessaan. Pyhä Birgitta oli Hemminguksen hyvä ystävä ja hänen kirjoitustensa ansiosta saamme yhä tänä päivänäkin nauttia Hemminguksen hauskasta seurasta.

Pyhä Hemminki on Hemmingus Oy:n suojeluspyhimys ja esikuva aitoa onnellisuutta ja iloa ahkerasti levittäneestä henkilöstä.

Pyhä Hemminki Kansallisbiografiassa

Käy lukemassa lisää tästä kansallisesti merkittävästä henkilöstä Suomen kansallisbiografian sivulta: linkki tässä.

Mikä tämä firma on?
Hemmingus Oy on non-profit yhtiö, jonka toimiala on kustannustoiminta, koulutus- ja kulttuuripalveluiden tuottaminen ja samaa tavoittelevien toimijoiden yhteistyöverkostojen rakentaminen tavalla, joka parantaa perheiden ja yksityisihmisten hyvinvointia. Hyvinvoinnin ja onnellisuuden edistämiseksi voivat julkaisumme olla kaikilta elämän osa-alueilta.

Yhtiön tarkoitus ei ole tuottaa voittoa osakkeenomistajille eikä se voi koskaan maksaa osinkoja. Mahdollisella tuotolla rahoitetaan toimintaa.

Miksi tämä on non-profit?
Hemmingus on non-profit koska sen toimintaan osallistuu lukuisia vapaaehtoisia ja sen toimintaa rahoitetaan lahjoituksin. 
Kaikki vapaaehtoinen työ sekä sponsoroidut rahat käytetään toiminnan rahoittamiseen eikä niitä tulla koskaan maksamaan osinkoina.

Hemmingukselle on myönnetty rahankeräyslupa ja on itsestään selvää, että nämä lahjoituksen ei koskaan saa mennä osinkohin.

Ketä tämän firman takana on?
Hemmingus on katolisten yksityishenkilöiden yritys, jolla on pyritty luomaan selkeät ja läpinäkyvät puitteet monimuotoiselle vapaaehtoistoiminnalle, etenkin koulutuksen ja erilaisen tiedon ja kulttuurin välityksen muodossa.

Toimintaan osallistuu ihmisiä eri kirkkokunnista sekä myös kirkkokuntiin kuulumattomia.